maanantai 5. elokuuta 2013

Nollasarjahaastattelu vol11

Nollasarjahaastattelussa nimensä mukaisesti haastatellaan Nollasarja 2013:n tekijötä. Keitä me olemme?  Miten olemme tänne päätyneet? Mistä me haaveilemme?

Tänään haastatteluvuorossa on mikkeliläinen muotoilun opiskelija

Markus Niskasaari
Markus pajalla © Nollasarja

Nollasarjatuotteesi? Aalto-kaiutin ja Siipi-henkari

Lempihedelmäsi? ? Mandariini. Makea ja kirpeä samaan aikaan, helpompi kuoria kuin appelsiini.

Mistä sait inspiraation Nollasarjatuotteeseen? Aalto-kaiuttimen muotoilun inspiraatio tuli tavoitteesta tehdä jotain uutta yleensä laatikon muotoisten kaiuttimien maailmaan. Nimeä ja yksityiskohtia inspiroivat ääniaallot. Siipi-henkarin inspiraatio lähti piirtämällä hahmottelemalla ja Gradaa käsittelemällä.

Mitä harrastat? Kaukalopalloa, jalkapalloa ja konsolipelaamista.

Mikä on ollut hauskinta Nollasarjaprojektissa? Perinteeksi muodostunut Puupolin peli-ilta ja tällä kertaa siihen liitetyt nyyttikestit.

Tehtäväsi Nollasarjaharjoittelussa? Esitteen ja nettisivujen graafinen suunnittelu. Tuotteiden prototyyppien ja messuosaston rakentamisessa auttaminen.

Kuka on idolisi muotoilun saralla? Idoleita voisi luetella useita, hienoa muotoilua löytyy monelta suunnittelijalta.
 Kuka(/ketkä) opiskelutovereistasi on innoittanut sinua? Kaikki opiskelutoverini ovat innoittaneet ja auttaneet yhtä paljon ja omalla tavallaan.

Unelmamatkakohteesi? Haluaisin matkata maailman ympäri ja käydä joka maassa, mutta lottovoittoa odotellessa ensimmäiseksi valinnaksi taidan laittaa Uuden-Seelannin, todella upeiden maisemien takia.

Minusta tuli muotoilija, koska…  kun lukiossa piti miettiä mahdollista jatko-opiskelupaikkaa, aloin etsiä aluetta jossa pääsee suunnittelemaan ja tekemään asioita sekä visuaalisesti että käytännössä. Törmäsin ensimmäisenä automuotoiluun, ja sen kautta löysin teollisen muotoilun kaikessa laajuudessaan. Muotoilusta kiinnostuneena hain sitten sitä opiskelemaan.

Kumman kaa suunnittelisit mieluummin, Eero Aarnio vai Karim Rashid? Eero Aarnion muotoilu on kiinnostavaa, mutta valitsisin Karim Rashidin. Luulen että saisin häneltä täysin uutta näkökulmaa suunnitteluun.

Mitä haluaisit kaikkein mieluiten urallasi suunnitella?  Mitä tahansa, mitä muotoilija vain suunnitella voi. Olen innostunut muotoilusta monipuolisesti. Olen myös hyvin kiinnostunut graafisesta suunnittelusta ja voisin keskittyä siihen lisää.

Kenen kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä? (Henkilö/yritys/joku muu?) Eri alojen asiantuntijoiden kanssa jossain suunnittelu/muotoilu-toimistossa tai tuotteita valmistavassa yrityksessä. Or-loudspeakersin kanssa on ollut todella hyvä tehdä yhteistyötä, joten heidän kanssaan voisi myös jatkaa.

Missä toivoisit tuotteesi olevan esillä? Toivoisin tuotteideni olevan mahdollisimman monen ihmisen jokapäiväisessä käytössä. Myös alan lehdissä ja jonkin kaupan/myymälän tuotevalikoimassa.

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Karhu. Saa nukkua vaikka kuinka, käy välillä vaan syömässä.

Kiitos haastattelusta Markus!

Pysykää kuulolla seuraavaa Nollasarjahaastattelua varten! :)

Jäikö haastattelussa jotain kysymättä? Lisää omat kysymyksesi muotoilijoille alla olevaan kommenttikenttään, tai lähetä ne osoitteeseen nollasarja(a)gmail.com
Vastataan niihin sitten vaikka täydennyshaastattelulla! :)

Kesätervesin Nollasarjalaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti