torstai 8. elokuuta 2013

Nollasarjahaastattelu vol12

Nollasarjahaastattelussa nimensä mukaisesti haastatellaan Nollasarja 2013:n tekijötä. Keitä me olemme?  Miten olemme tänne päätyneet? Mistä me haaveilemme?

Tänään haastatteluvuorossa on mikkeliläinen muotoilun opiskelija

Toni Kalliokoski
Toni puistossa © Nollasarja

Nollasarjatuotteesi? Design-kaiutin OR-Loudspeakersille sekä lisäosia Lundian Classic-hyllyyn.

Lempihedelmäsi? Lempihedelmäni on varmaan omena. Niitä tulee syötyä eniten.

Mistä sait inspiraation Nollasarjatuotteeseen? Sekä kaiuttimelle että Classic-hyllyn lisäosille oli selvä tehtävänanto, josta oli melko helppo lähteä liikkeelle. Usean skissin ja välivaiheen kautta päädyimme näihin tuotteisiin.

Mitä harrastat? Olen jo reilun viidentoista vuoden ajan harrastanut suunnistusta. Se antaa mukavasti haasteita sekä keholle että mielelle. Tänä vuonna osallistuin jo neljännentoista kerran Jukolan-viestiin. Suunnistuksen lisäksi harrastan juoksua ja hiihtoa.

Mikä on ollut hauskinta Nollasarjaprojektissa? Todennäköisesti se, kun kuuntelimme ensimmäistä kertaa tekemiämme kaiuttimia. Vaikka en ole mikään hifisti, niin omaan korvaani ääni kuulosti upealta. Odotan jo innolla, että voimme esitellä ne yleisölle Habitaressa.

Tehtäväsi Nollasarjaharjoittelussa? Toimin harjoittelun projektipäällikkönä. Osallistun siis hyvin pitkälti kaikkiin suunnittelun osa-alueisiin ja pidän kokonaisuutta kasassa. Vastaan myös viestinnästä yhteistyökumppaneille ja medialle.

Kuka on idolisi muotoilun saralla? Hmm… En tiedä, onko minulla oikeastaan ketään selvää idolia. Olen monesti ihaillut Tapio Wirkkalan kädentaitoja. Hänen tekemisistään voi oppia paljon.

Kuka(/ketkä) opiskelutovereistasi on innoittanut sinua? Henrik Frondeliukselta olen oppinut paljon erilaisista valmistustekniikoista. Hänen työskentelynsä Puupolilla on innoittanut minua kehittämään omia taitojani.

Unelmamatkakohteesi? Tällä hetkellä kaipaisin luontoa ja rauhaa. Lapissa olisi kiva käydä, sillä olen käynyt siellä hyvin harvoin. Siellä voisin kokeilla myös tunturisuunnitusta!

Minusta tuli muotoilija, koska…  …halusin tehdä jotain muutakin, kuin laskea fysiikan laskuja. Opiskelin aiemmin fysiikka Jyväskylän yliopistossa, mutta ala ei tuntunut siltä omimmalta. Olin ollut jo jonkin aikaa kiinnostunut muotoilusta, joten ajattelin hakea Mikkeliin, joka vaikutti minulle sopivalta paikalta. Pääsykokeen jälkeen tuntui, että en varmaan pääse sisään. Siksi olinkin melko yllättynyt, kun sain tiedon sisäänpääsystä puhelimeeni. Kertaakaan en ole katunut päätöstäni vaihdosta, sillä nyt olen löytänyt unelma-ammattini.

Kumman kaa suunnittelisit mieluummin, Eero Aarnio vai Karim Rashid? Varmaankin Karim Rashidin kanssa, vaikka pinkki ei olekaan lempivärini.  Häneltä voisin oppia luovaa ja hiukan erikoisempaa muotoilua.

Mitä haluaisit kaikkein mieluiten urallasi suunnitella? Jotain sellaista, jota kukaan muu ei ole vielä tehnyt ja joka tuo iloa monelle ihmiselle ja parantaa heidän elämänlaatuaan.

Kenen kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä? (Henkilö/yritys/joku muu?) Olen jo pidemmän aikaa seurannut matkapuhelinalaa ja olisi hieno jossain vaiheessa tehdä yhteistyötä Nokian kanssa. Haluaisin myös jatkaa yhteistyötä OR-Loudspeakersin kanssa, sillä olen oppinut vuoden aikana paljon kaiuttimien suunnittelusta.

Missä toivoisit tuotteesi olevan esillä? Tietenkin mahdollisimman monessa paikassa. Lehdissä, netissä, kaupoissa ja ennen kaikkea ihmisten kodeissa.

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Kissa, niin voisin viettää aina kissanpäiviä!

Kiitos haastattelusta Toni!

Tässä olivat kesän Nollasarjahaastattelut tällä erää. Kiitos lukijoille mielenkiinnosta ja muotoilijoille haastatteluista! :)

Jäikö haastattelussa vielä jotain kysymättä? Lisää omat kysymyksesi muotoilijoille alla olevaan kommenttikenttään, tai lähetä ne osoitteeseen nollasarja(a)gmail.com
Vastataan niihin sitten vaikka täydennyshaastattelulla! :)

Kesätervesin Nollasarjalaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti