perjantai 30. elokuuta 2013

Pajapäivät



Nollasarjablogissa on vietetty hiljaiseloa, mutta miksi? Onko harjoitteluporukka ollut lomalla?

Ei suinkaan, vaan täydessä työn touhussa!

Mutta Puupolin tietokoneethan seisovat pöydillään yksinäisinä, tummennetuin ruuduin. Ei kuulu koneiden hurinaa tai printterin raksutusta, ei näppäimistön naputusta, eikä edes hiiren klikkauksia. Puhumattakaan turhautuneista huokauksista. Missä kaikki harjoittelijat siis ovat?

Pajallahan me. 

Nettisivujen, esitteen ja messuosaston suunnitelmat saatiin kesemmällä jo niin pitkälle, että siirryttiin täysipainoisesti pajan puolelle jatkamaan prototyyppien tekoa. CNC on surrannut, vannesaha soinut ja sirkkeli laulanut. 

Pajatyöskentely on imaissut porukan niin tiiviisti omaan ihmeelliseen maailmaansa, että jopa viikkopalaverit ovat saaneet jäädä! Mutta mitä intensiiviseen pajapäivään sitten kuuluu? Lähdetään katsomaan!

Samuli ja Markus työn touhussa © Nollasarja
Sinisiin työtakkeihin sekä kuulo-, silmä- ja hengityssuojaimiin sonnustautuneita harjoittelijoita näkyy pajalla joka puolella. Meluisassa ja pölyisessä tilassa on tärkeää suojata kuulo ja hengitystiet, ettei satu vahinkoja. Kukapa sitä nyt haluaisikaan kuulovauriota jo opiskeluaikana. Myös puru silmässä tuntuu sangen ikävältä.. (Kokemusta on..)

Sisca ja Samuli hiontahommissa © Nollasarja
Harjoittelijoiden käsissä puusta syntyy uusia kokeiluja protoja varten. Liitoksiin testataan kaikkia saatavilla olevia mahdollisuuksia. Puristin surisee ja painaa muotissa taas uuden kappaleen arvioitavaksi. Hommien nopeuttamiseksi testataan erilaisia työstömenetelmiä. Tuleeko näin hyvä? Vai olisiko sittenkin järkevää testata vielä uutta menetelmää? 

Emilia ja Toni tarkkana © Nollasarja
Värejäkin pohditaan ja onpa joku jo ennättänyt maalaamaankin. Maalaamossa roikkuu prototyyppejä odottamassa maalin kuivumista, jotta pinnan uutta ilmettä voidaan arvioida. Onko sävy oikea? Miellyttääkö työn jälki? Pitäisikö kokeilla myös erilaisia puuvahoja ja –lakkoja?

Emmi ja Heta panevat kiinnitysratkaisut koetukselle © Nollasarja
Työn touhusta huolimatta tunnelma on rauhallinen. Kaverin auttamiseen löytyy aina aikaa. Vaan onpa muutama pikkuhaverikin sattunut. Kuka lyö päänsä terävään kulmaan ja keneltä lipsahtaa mattoveitsi sormeen.. Onneksi ei mitään sen vakavampaa kuitenkaan.

Toivotaan jatkossakin turvallista pajatyöskentelyä kaikille!

Ja ovathan prototyypit valmistuneetkin! Studio on rakennettu ja ensimmäiset protot ovat päässeet softboxin pehmeään valoon kuvattaviksi. Ja hyvältä näyttää, sen voin kertoa. Myös muotoilijoista on otettu henkilökuvat esitettä varten. Valokuvaajan lisäksi on tarvittu aina joku avustamaan oikean valaistuksen aikaansaamiseksi. Reflaa on kannateltu ja käännelty suunnalla jos toisella. 

Mutta kuvia pääsette ihailemaan hieman myöhemmin, malttakaa vielä. Eikä Habitareenkaan ole enää kauan! Löydätte meidät 18.-22.9. Messukeskuksessa järjestettäviltä messuilta osastolta 7n58

Tervetuloa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti