keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Nollasarjahaastattelu vol2

Nollasarjahaastattelussa nimensä mukaisesti haastatellaan Nollasarja 2013:n tekijötä. Keitä me olemme?  Miten olemme tänne päätyneet? Mistä me haaveilemme?

Tänään haastatteluvuorossa on mikkeliläinen muotoilun opiskelija

Samuli Välimäki

 © Nollasarja
Nollasarjatuotteesi? Lasten potkumopo

Lempihedelmäsi? Banaani

Mistä sait inspiraation Nollasarjatuotteeseen? Nollasarjaparini kanssa halusimme tehdä jotain lapsia ja meitä kumpaakin kiinnostavaa.

Mitä harrastat? Moottoripyörät ovat lähellä sydäntä.

Mikä on ollut hauskinta Nollasarjaprojektissa? Tuotteen eri muotojen pohtiminen ja ideointi.

Tehtäväsi Nollasarjaharjoittelussa? Nettisivujen ja messuosaston suunnittelua olen tehnyt. Jatkossa keskityn osaston toteuttamiseen.

Kuka on idolisi muotoilun saralla? Keskityn mieluummin tuotteeseen itsessään, en niinkään muotoilijaan ja hänen taustoihinsa. Tykkään Pasi Paanasen ajoneuvomuotoilusta.

Kuka(/ketkä) opiskelutovereistasi on innoittanut sinua? Olen aina ottanut vastaan opiskelijatoverieni ehdotukset ja mielipiteet eri kouluprojekteissa. En voi valita vain tiettyjä ihmisiä.

Unelmamatkakohteesi? Joku idyllinen ja rauhallinen pikkukylä miellyttää. Sveitsi, Norja, Ranska. Ei näin kesällä osaa kaivata mihinkään lämpöiseen.

Minusta tuli muotoilija, koska… Ei kai äkkirikastumisen perässä ainakaan. Kai se oli halu nähdä jotain täysin itsetehtyä ja suunniteltua valmiina.

Kumman kaa suunnittelisit mieluummin, Eero Aarnio vai Karim Rashid? Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin Eeroon.

Mitä haluaisit kaikkein mieluiten urallasi suunnitella? Sitä mikä sattuu itseäni kiinnostamaan. Kodin elektroniikkaa, ajoneuvoja, erilaisia vimpaimia ja vempeleitä. Miljoonannen samannäköisen toimistotuolin tai keittiöpöydän suunnittelun jätän niille, joita se kiinnostaa.

Kenen kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä? (Henkilö/yritys/joku muu?) Iso varakas firma tai muutaman henkilön pienyritys. Ihan sama, kunhan kemiat kohtaavat siinä mitä halutaan yhdessä suunnitella ja tehdä.

Missä toivoisit tuotteesi olevan esillä? Alan lehdissä tai tuotteelle sopivassa näyttelyssä. Miksei vaikka kaupan hyllylläkin jonkin isomman firman lanseeraamana?

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? En ainakaan mikään metsästetty tai tuotantoeläin.. Kototalossa ollut kissoja koko nuoruuden, tälläkin hetkellä viisi. Kissaan siis päädyn.

Kiitos haastattelusta Samuli!

Seuraava Nollasarjahaastattelu tulossa piakkoin! Pysykää kuulolla! :)

Jäikö haastattelussa jotain kysymättä? Lisää omat kysymyksesi muotoilijoille alla olevaan kommenttikenttään, tai lähetä ne osoitteeseen nollasarja(a)gmail.com
Vastataan niihin sitten vaikka täydennyshaastattelulla! :)

Aurinkoisin terveisin Nollasarjaharjoittelijat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti