torstai 11. heinäkuuta 2013

Nollasarjahaastattelu vol4

Nollasarjahaastattelussa nimensä mukaisesti haastatellaan Nollasarja 2013:n tekijötä. Keitä me olemme?  Miten olemme tänne päätyneet? Mistä me haaveilemme?

Tänään haastatteluvuorossa on kouvolalainen muotoilun opiskelija

Tiina Ikkonen

© Nollasarja
Nollasarjatuotteesi? Lundia Classic – lisäosat [UPM:nGradasta.

Lempihedelmäsi? Tällä hetkellä nektariini ja ananas, mutta suurimman osan ajasta omena.

Mistä sait inspiraation Nollasarjatuotteeseen? Lundian brief oli selkeä, josta oli helppo lähteä liikkeelle. Toteuttamamme asiakaskysely ja Gradan mahdollisuudet veivät ideointia eteenpäin.

Mitä harrastat? Tanssia, esim. Salsaa ja balettia, zumbaa ym.

Mikä on ollut hauskinta Nollasarjaprojektissa? Esittelytilaisuudet ja ideointi omassa ryhmässä.

Kuka on idolisi muotoilun saralla? Minulla ei ole yhtä tiettyä idolia ylitse muiden, mutta ihailen esim. Tapio Wirkkalan, Antonio Gaudin töitä. Seuraan myös juuri vuoden nuoreksi muotoilijaksi valitun Mari Isopahkalan puuhia.

Kuka(/ketkä) opiskelutovereistasi on innoittanut sinua? Tähän ei voi vastata muuta kuin oma Nollasarjaryhmäni, eli Lara, Sami ja Juuso, joiden kanssa on herännyt paljon keskustelua ja olen saanut heiltä uudenlaisia näkökulmia, joita en itse ole tullut ajatelleeksi.

Unelmamatkakohteesi? On niin paljon paikkoja, jonne haluaisin matkustaa. Barcelonaan haluaisin palata uudestaan, lähinnä Gaudin takia. Mutta tällä hetkellä houkuttaisi joku yksinäinen saari, valkoinen hiekka ja turkoosi vesi…

Minusta tuli muotoilija, koska… Aloin opiskella muotoilua, koska haluan omalla työlläni vaikuttaa ihmisten asenteisiin ja elämänlaatuun. Muotoilukasvatus, ergonomia yms. kiinnostaa.

Kumman kaa suunnittelisit mieluummin, Eero Aarnio vai Karim Rashid? Valitsen Rashidin, koska haluan saada erilaista kulttuurinäkökulmaa suunnitteluun.

Mitä haluaisit kaikkein mieluiten urallasi suunnitella? Jotain täydellistä arkipäivään sulautuvaa
juttua…Heh, vaikea selittää… Jotain, jota jokainen osaisi käyttää heti, ilman, että tarvitsee miettiä, miten
se toimii. Haluaisin vaikuttaa julkisten tilojen toimivuuteen, suunnittelemissani jutuissa pitäisi siis yhdistyä toimivuus, opettavuus ja sen tulisi olla kaikkien vapaassa käytössä.

Kenen kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä? (Henkilö/yritys/joku muu?)  Haluaisin löytää ympärilleni eri alojen asiantuntijoita, joiden kanssa kemiat kohtaavat.

Missä toivoisit tuotteesi olevan esillä? Jos tämä kysymys koskee Nollasarja-tuotetta, niin toivoisin niiden olevan Lundialla tuotannossa ja myynnissä! Jos puhutaan tuotteista yleisesti, niin haluan tuotteeni julkisiin tiloihin, puistoihin, kouluihin, sairaaloihin ym.

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Haluaisin olla tiikeri, mutta todellisuudessa olisin kai se märehtivä
vuohi…bäää!

Kiitos haastattelusta Tiina!

Nollasarjahaastattelut jatkuvat tuota pikaa! Pysykää kuulolla! :)

Jäikö haastattelussa jotain kysymättä? Lisää omat kysymyksesi muotoilijoille alla olevaan kommenttikenttään, tai lähetä ne osoitteeseen nollasarja(a)gmail.com
Vastataan niihin sitten vaikka täydennyshaastattelulla! :)

Kesätervesin Nollasarjalaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti