tiistai 2. heinäkuuta 2013

Nollasarjahaastattelu vol1

Nollasarjahaastattelussa nimensä mukaisesti haastatellaan Nollasarja 2013:n tekijötä. Keitä me olemme?  Miten olemme tänne päätyneet? Mistä me haaveilemme?

Tänään haastatteluvuorossa on mikkeliläinen muotoilun opiskelija

Emmi Takkinen
Emmi kesätunnelmissa  © Nollasarja
Nollasarjatuotteesi? HanginSon lehtiteline

Lempihedelmäsi? Omena, ei sellainen liian makea, vaan sopivan kirpeä.

Mistä sait inspiraation Nollasarjatuotteeseen? Halusin tehdä simppelin ja käytännöllisen, mutta silti hauskan tuotteen. Myös [UPM:nGradan muokattavuus inspiroi suunnitteluani.

Mitä harrastat? Lukemista, piirtämistä, käsitöitä.

Mikä on ollut hauskinta Nollasarjaprojektissa? Yritysvierailut, Palvaan reissu. On ollut kiva päästä välillä pois normaalista arkirytmistä, vaikka matkustelu ahtaassa ja aina liian kylmässä/kuumassa autossa viekin voimat.

Tehtäväsi Nollasarjaharjoittelussa? Vastaan messuosaston suunnittelusta sekä olen mukana sen
rakentamisessa. Lisäksi autan prototyyppien viimeistelyssä eli toivon etten ole sormeton kesän loputtua.

Kuka on idolisi muotoilun saralla? Kai joku Bauhaus tyylisuunnan edustaja. Ehkä Marianne Brandt tai Ludvig Mies van de Rohe.

Kuka(/ketkä) opiskelutovereistasi on innoittanut sinua? Emilian ja Siscan piirtämistä on aina kiva katsoa. Mutta hyvin usein kun näen mitä kaikki ovat kurssien aikana saanet aikaan, innostun yhtälailla kaikkien aikaansaannoksista.

Unelmamatkakohteesi? Kävisin Keski-Euroopassa ihailemassa arkkitehtuuria ja taidetta, Aasiaan taas
houkuttelee erilainen kulttuuri ja erikoinen luonto.

Minusta tuli muotoilija, koska… Vahingossa. Meinasin jo pitää välivuoden lukion jälkeen, mutta päädyinkin tänne valintakokeisiin ja tässä ollaan. Eikä ole kaduttanut, ala on mielenkiintoinen ja monipuolinen.

Kumman kaa suunnittelisit mieluummin, Eero Aarnio vai Karim Rashid? Karimin. Haluaisin oppia samanlaista ennakkoluulottomuutta suunnitteluun. Ja muutenkin Karim vaikuttaa hauskalle tyypille.

Mitä haluaisit kaikkein mieluiten urallasi suunnitella? Tuolin. Ei siis oikeasti, en ole ajatellut asiaa kovin paljon. Pidän tilasuunnittelusta, joten varmaan julkisten tilojen suunnittelu olisi mieluisinta.

Kenen kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä? (Henkilö/yritys/joku muu?) Enpä ole miettinyt asiaa. Kenen kanssa vaan, kunhan töitä riittää.

Missä toivoisit tuotteesi olevan esillä? Totta kai olisi hienoa saada tuotteensa isoihin alan lehtiin. Tai
sisustusohjelmaan.

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Kissa. Voisin lötkötellä päivät pitkät huolehtimatta mistään, käydä välillä syömässä ja tuijotella ikkunasta muiden menoa.

Kiitos haastattelusta Emmi!

Pian saamme lukea jo seuraavaa Nollasarjahaastattelua! Pysykää kuulolla! :)

Jäikö haastattelussa jotain kysymättä? Lisää omat kysymyksesi muotoilijoille alla olevaan kommenttikenttään, tai lähetä ne osoitteeseen nollasarja(a)gmail.com
Vastataan niihin sitten vaikka täydennyshaastattelulla! :)

Kesätervesin Nollasarjalaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti