perjantai 19. heinäkuuta 2013

Nollasarjahaastattelu vol9

Nollasarjahaastattelussa nimensä mukaisesti haastatellaan Nollasarja 2013:n tekijötä. Keitä me olemme?  Miten olemme tänne päätyneet? Mistä me haaveilemme?

Tänään haastatteluvuorossa on mikkeliläinen muotoilun opiskelija

Mira Laitinen
Mira punaisessa nojatuolissaan © Nollasarja

Nollasarjatuotteesi?
Lasten Elämysmaja

Lempihedelmäsi? Appelsiini, mut niitten kuoriminen on ällöä!


Mistä sait inspiraation Nollasarjatuotteeseen?

Istuskelin illalla lattialla taittelemassa pahvia ja sain aikaan mielenkiintoisen muodon. Sen jälkeen aloin miettimään miten ja missä muotoa voisi käyttää. Siitä se sitten jotenkin syntyi.


Mitä harrastat? Lukemista, Iineksen (miun koira) kanssa ulkoilua, valokuvausta ja kaikenlaista piirrustelua.

Mikä on ollut hauskinta Nollasarjaprojektissa?

Prototyypin valmistaminen. Voi sitä jännityksen, ärräpäitten ja panikoinnin määrää!


Tehtäväsi Nollasarjaharjoittelussa? Auttelen tarvittaessa, etenkin messuasioissa. Suoritan tämän kesän harjoittelua muualla, mutta olen luvannut autella tarvittaessa.


Kuka on idolisi muotoilun saralla? Suoranaista idolia en kyllä omista. Tällä hetkellä minua inspiroi eniten Klaus Haapaniemi.

Kuka(/ketkä) opiskelutovereistasi on innoittanut sinua? Oikeastaan kaikki. On hienoa, että ryhmässä pystyy tutkiskelemaan kaikkien töitä ja heitellä sitten mieleen tulleita ideoita myös muille. Usein itse tuijottaa työtään liian suppeesti ja joku toinen pystyy taas kommenteillaan aukaisemaan myös omat silmät. Meidän ryhmässä tämä toimii hienosti, kiitos siitä koko porukalle!


Unelmamatkakohteesi? Just nyt Barceloona katutaiteineen!

Minusta tuli muotoilija, koska... Kyllästyin osittain työhöni ja halusin oppia jotain uutta. Pääsykokeisiin pääsin paikalle sattumalta. Kun puhelimeeni sitten tuli viesti, että koulu paikka plakkarissa niin puhelin putosi muistaakseni kivikkoon. Olin aika yllättynyt pääsykokeiden tuloksesta! Tässä sitä kuitenkin ollaan opiskelemassa Supersankari muotoilijaksi.


Kumman kaa suunnittelisit mieluummin, Eero Aarnio vai Karim Rashid? Ehdottomasti Karim ”pinkki on pop” Rashidin kanssa. On hienoa, että joku uskaltaa tehdä jotain niin erilaista ja saa vielä kaikenlisäksi tuotteitaan myytyä.


Mitä haluaisit kaikkein mieluiten urallasi suunnitella? Hmm, aika paha… En osaa oikeastaan sanoa mitään tuotetta, mutta haluaisin päästä tekemisiin sellaisten materiaalien kanssa, joita en aikaisemmin ole käsitellyt. Esim. kivestä olisi mielenkiintoista tehdä jotain.


Kenen kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä? Arabian kanssa olisi ihan kiva tehdä yhteistyötä. Ihannoin vanhoja Arabian printtejä ja koluan niiden takia mielelläni vaikka rottia vilisevissä pimeissä aitoissa.


Missä toivoisit tuotteesi olevan esillä? No tietenkin kaikkialla! ;)


Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Pöllö tai kissa. Aamuherätykset ei vain ole minua varten!


Kiitos haastattelusta Mira!


Seuraava Nollasarjahaastattelu tulossa taas ensi viikolla! Seuratkaa blogia! :)

Jäikö haastattelussa jotain kysymättä? Lisää omat kysymyksesi muotoilijoille alla olevaan kommenttikenttään, tai lähetä ne osoitteeseen nollasarja(a)gmail.com
Vastataan niihin sitten vaikka täydennyshaastattelulla! :)

Kesätervesin Nollasarjalaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti