tiistai 16. heinäkuuta 2013

Nollasarjahaastattelu vol7

Nollasarjahaastattelussa nimensä mukaisesti haastatellaan Nollasarja 2013:n tekijötä. Keitä me olemme?  Miten olemme tänne päätyneet? Mistä me haaveilemme?

Tänään haastatteluvuorossa on mikkeliläinen muotoilun opiskelija

Heta Tolari
Heta luonnon helmassa © Nollasarja


Nollasarjatuotteesi? Nauha-hylly

Lempihedelmäsi? Vesimeloni. En oikeastaan syö sitä kovin usein, mutta silloin kun saan kokonaisen
sellaisen eteeni, terrorisoin helposti puolet itsekseni.  Joskus syön jopa siemenetkin.

Mistä sait inspiraation Nollasarjatuotteeseen? Paperista. Aloitimme ideoinnin taittelemalla paperia ja erilaiset taittelut ja vääntelyt toivat lopuksi mieleeni idean Nauha-hyllystä.  Pidän myös itse origamien taittelusta joten paperin käsittely sujui minulta luonnollisesti.

Mitä harrastat? En mitään, mutta pidän ruoanlaitosta, musiikin kuuntelusta ja erilaisista tv – sarjoista mukaan lukien animesarjat. Erityisesti pidän japanilaisesta musiikista ja uusimpana ihastuksena on nyt tullut trailerimusiikki, kuten Two Steps from Hell.

Mikä on ollut hauskinta Nollasarjaprojektissa? Tähän asti varmaan se kun teimme pienoismallin
messuosastosta. Muovailuvahasta ja paperista tehtiin tuotteet ja kapalevystä rakenteet. Olihan se ihan
karmeen näköinen mutta kuitenkin hirveen hieno : )

Tehtäväsi Nollasarjaharjoittelussa? Olen mukana messuosaston suunnittelussa ja vastuussa
englanninkielisen materiaalin tuottamisesta sekä avaustapahtuman suunnittelusta messuille.  Ja tietenkin Nauha-hyllyn kehittely ja valmistus kuulu minun vastuulle.

Kuka on idolisi muotoilun saralla? Eipä minulla oikeastaan ole sellaista. Mutta lempituotteeni on Eero Aarnion Pallotuoli! Minun mummilla on sellainen ja olen istunut siinä monet kerrat.

Kuka(/ketkä) opiskelutovereistasi on innoittanut sinua? Minun tapauksessani innoittamien on sama asia kuin että on oppinut jotakin uutta. Silloin voisin nimetä lähestulkoon kaikki luokkatoverini ja vieläpä moneen kertaan.

Unelmamatkakohteesi? Paikka joka on turvallinen ja missä voi olla omassa rauhassa. En ole ikinä tykännyt olla paikoissa missä on paljon ihmisiä.

Minusta tuli muotoilija, koska... En tiennyt mikä minusta tulee ja oikein mikään ala ei kiinnostanut. Mutta sitten kerran kun meillä oli lukiossa Mikkelin ammattikorkeakouluun tutustuminen, niin siellä sitten sattui olemaan pieni piste teolliselle muotoilulle, jossa oli CNC jyrsitty pieni auto ja auton vanne sekä kuvia henkarikonsepteista. Ja silloin se kliksahti: Haluan suunnitella joka päivän tuotteita ihmisille. 

Kumman kaa suunnittelisit mieluummin, Eero Aarnio vai Karim Rashid? Eero Aarnion, pinkki ei erityisemmin kuulu lempiväreihini.

Mitä haluaisit kaikkein mieluiten urallasi suunnitella? :I Jaa… No haluaisin suunnitella arkipäivän tuotteitta hyvällä laadulla ja kohtuullisella hinnalla. Haluaisin kokeilla korusuunnittelua, mutta en kuitenkaan tiedä olisiko se oikeasti mieluisaa.

Kenen kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä? Päätän silloin, onko jonkun kanssa mukava tehdä yhteistyötä, kun se on ajankohtaista. Jos joku sanoo että, ”ei ton kaa kannata olla, ei se oo kiva” niin mieluummin selvitän asian itse ja teen omat johtopäätökseni.
 
Missä toivoisit tuotteesi olevan esillä? Habitare on tällä hetkellä aika hyvä. Mutta varmaan sitten kun itseluottamus vähän kasvaa, niin saattaa herätä ajatuksia Milanon messuista. Ehkä…

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Varis. Minun on aina pakko katsoa uudelleen, jos näen jotain kimmeltävää maassa. Vaikka tiedän varsin hyvin, että se on vaan joku kivi tai roska...

Kiitos haastattelusta Heta!


Seuraava Nollasarjahaastattelu tulossa pian! Seuratkaa blogia! :)

Jäikö haastattelussa jotain kysymättä? Lisää omat kysymyksesi muotoilijoille alla olevaan kommenttikenttään, tai lähetä ne osoitteeseen nollasarja(a)gmail.com
Vastataan niihin sitten vaikka täydennyshaastattelulla! :)

Kesätervesin Nollasarjalaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti