perjantai 5. heinäkuuta 2013

Nollasarjahaastattelu vol3

Nollasarjahaastattelussa nimensä mukaisesti haastatellaan Nollasarja 2013:n tekijötä. Keitä me olemme?  Miten olemme tänne päätyneet? Mistä me haaveilemme?

Tänään haastatteluvuorossa on mikkeliläinen muotoilun opiskelija

Emilia Ahonen
Kesästä nautiskeleva Emilia © Nollasarja

Nollasarjatuotteesi? Neliosainen Oma tila, jossa on istumatilaa jopa kahdelletoista istuskelijalle.

Lempihedelmäsi? Vaikka banaania tulee syötyä eniten, on kookos ehdoton lemppari tällä hetkellä!

Mistä sait inspiraation Nollasarjatuotteeseen? Inspiraatio nollasarjatuotteeseen lähti omasta tavasta. Julkisilla paikoilla hakeudun istumaan sellaiseen paikkaan joka tarjoaa suojaa ihmisvilinältä. Halusin myös, että tuotteeni on sellainen joka piristää harmaata arkea.

Mitä harrastat? Lukemista, lenkkeilyä sekä valokuvaamista.

Mikä on ollut hauskinta Nollasarjaprojektissa? Olen pitänyt harjoitteluajasta, koska on oikeasti päässyt tekemään hommia. Suuria tunteita herätti myös oman prototyypin pystyttäminen ensimmäistä kertaa.

Tehtäväsi Nollasarjaharjoittelussa? Valokuvaaminen sekä esitteen ja nettisivujen suunnittelu.

Kuka on idolisi muotoilun saralla? Olen aina ihaillut Eero aarnion 60-luvulla suunnittelemia mielikuvituksellisia tuoleja. Humoristisella, mutta kuitenkin kauniilla muotoilullaan minut on hurmannut myös korusuunnittelija Jorma Laine. En voi myöskään olla mainitsematta Oiva Toikkaa, jonka runsas ja värikäs tuotanto on hyvin inspiroivaa.

Kuka(/ketkä) opiskelutovereistasi on innoittanut sinua? On ollut innoittavaa seurata Nikon mallinnustaitojen kehittymistä vuosien varrella. Erityisesti ihailen hänen tarkkaa paneutumistaan 3D-maailmaan ja letkeää tyyliä. Olen oppinut paljon myös Siscalta, joka on ilmiömäinen piirtäjä!

Unelmamatkakohteesi? Pitkäaikainen matkahaaveeni on ollut Japani, joka kiehtoo outoudellaan ja kauniilla kurttuurilla sekä luonnolla. En myöskään pistäisi pahakseni matkaa jonnekkin päin Karibiaa.

Minusta tuli muotoilija, koska… Kun täytin yhteishakulomaketta vuonna 2009 yritin valita sellaisia kulttuurin aloja, joissa pääsisin mahdollisimman monipuolisesti kehittämään taitojani. Mikkelin ammattikorkeakoululta sain kuin sainkin hyväksyvän vastauksen, ja tässä sitä ollaan.

Kumman kaa suunnittelisit mieluummin, Eero Aarnio vai Karim Rashid? Vaikka ihailen Aarnion töitä valitsen silti Rashidin, koska hänellä olisi ehkä outoudessaan enemmän opetettavaa minulle.

Mitä haluaisit kaikkein mieluiten urallasi suunnitella? Mitä tahansa, mikä ilahduttaa, piristää tai helpottaa arkea. Toki jotain todella vapaata ja taiteellistakin olisi hieno päästä tekemään.

Kenen kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä? (Henkilö/yritys/joku muu?) Ensimmäisenä tuli mieleen Kalevala koru. Olisi ihanaa päästä suunnittelemaan koru muinaisten suomalaisten korujen pohjalta.

Missä toivoisit tuotteesi olevan esillä? Jonkun tunnetun brändin myymälässä kuten vaikkapa Iittala tai Marimekko. Taiteellisemmat teokset sitten esille esimerkiksi Louvreen.

Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Pöllö. Pöllöt ovat ilahduttavia, pyöreitä ja osaavat lentää.

Kiitos haastattelusta Emilia!

Nollasarjahaastattelut jatkuvat pian! Pysykää kuulolla! :)

Jäikö haastattelussa jotain kysymättä? Lisää omat kysymyksesi muotoilijoille alla olevaan kommenttikenttään, tai lähetä ne osoitteeseen nollasarja(a)gmail.com
Vastataan niihin sitten vaikka täydennyshaastattelulla! :)

Iloisin terveisin Nollasarjaharjoittelijat

1 kommentti:

  1. saimaan sukeltaja5/7/13 19:42

    Mielenkiinnolla odottelen, et pääsen näkemään teoksia. Kuulostaa ainakin lupaavilta!

    VastaaPoista